Açık Akademik Arşiv Sistemi

Yiyecek saymanlıklarında iç kontrol sistemi

Show simple item record

dc.contributor.advisor Yardımcı Doçent Doktor Selahattin Karabınar
dc.date.accessioned 2021-04-02T14:02:38Z
dc.date.available 2021-04-02T14:02:38Z
dc.date.issued 2005
dc.identifier.citation Mıdık, Murat . (2005). Yiyecek saymanlıklarında iç kontrol sistemi. (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi).Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü; Sakarya.
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12619/93704
dc.description Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır.
dc.description.abstract ÖZET Anahtar Kelimeler: İç kontrol sistemi, yiyecek saymanlığı, ikmal sistemi, tedarik. İç kontrol sisteminin amacı işletmenin varlıklarını korumak işletme faaliyetlerinin yönetim politikalarına, planlarına ve yasalara uygunluğunu sağlamak, muhasebe bilgilerinin doğruluk ve güvenilirliğini sağlamak, faaliyetler için belirlenmiş amaçlara ve hedeflere ulaşılmasını sağlamaktır. Standart bir iç kontrol sistemi olmamasına rağmen iç kontrol sistemi oluşturulmasında her organizasyon için dikkat edilmesi gereken bazı temel unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurları dört ana başlıkta sıralayabiliriz;. Örgüt yapısı. Yeterli sayıda ve kalitede eleman. Muhasebe organizasyonu. İç denetim Bu temel unsurların Kara Kuvvetleri bünyesinde bulunan Yiyecek Saymanlıklarında nasıl uygulandığını incelemek iç kontrol sisteminin değerlendirilmesi açısından önem taşımaktadır. Yiyecek Saymanlıklarında, varlıkların kalite fiyat ve miktar kontrollerinin yapılması, yangın, sel ve don gibi olaylara karşı varlıkların fiziksel korunması, duran varlıkların bakımının zamanında yapılması hırsızlık ve yolsuzluk olasılıklarının en aza indirilmesi, savurganlığa ve varlıkların kötü kullanımına karşı hemen dikkati çekecek iç raporlama yöntemlerinin belirlenmesi, faaliyetlerin yönetim politikalarına, planlara ve yasalara uygunluğunu sağlayacak kontrol usul ve yöntemlerin kabul edilmesi, faaliyetlerin etkinliğinin artması amacıyla işletmede mevcut belirlenmiş politikalara uyulmasının sağlanması ve istenilen zamanda, yeterli ölçüde bilgi sağlayacak muhasebe usul ve yöntemlerinin belirlenmesi maksatlarıyla iç kontrol sisteminin kurulmasına ihtiyaç vardır.
dc.format.extent X, 136 yaprak ; 30 cm.
dc.language Türkçe
dc.language.iso tur
dc.publisher Sakarya Üniversitesi
dc.rights.uri info:eu-repo/semantics/closedAccess
dc.subject İç kontrol sistemi
dc.subject Yiyecek saymalığı
dc.subject İkmal sistemi
dc.subject Tedarik
dc.title Yiyecek saymanlıklarında iç kontrol sistemi
dc.type masterThesis
dc.contributor.department Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı, Muhasebe ve Finansman
dc.contributor.author Mıdık, Murat
dc.relation.publicationcategory TEZ


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record