Açık Akademik Arşiv Sistemi

Dershane öğretmenlerinde iş tatmini : Adapzarı dershanelerinde bir araştırma

Show simple item record

dc.contributor.advisor Profesör Doktor Adem Uğur
dc.date.accessioned 2021-04-01T13:19:54Z
dc.date.available 2021-04-01T13:19:54Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier.citation Tümer, Nilüfer. (2010). Dershane öğretmenlerinde iş tatmini : Adapzarı dershanelerinde bir araştırma. (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi).Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü; Sakarya.
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12619/92946
dc.description 06.03.2018 tarihli ve 30352 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile 18.06.2018 tarihli “Lisansüstü Tezlerin Elektronik Ortamda Toplanması, Düzenlenmesi ve Erişime Açılmasına İlişkin Yönerge” gereğince tam metin erişime açılmıştır.
dc.description.abstract Çalışan bireylerin yaptığı işi, iş çevresini ve iş yerindeki çalışma yaşamını değerlendirmesi sonucu olarak ortaya çıkan duygusal bir tepki olarak da tanımlanabilen iş tatmini; yapılan işin niteliği, iş çevresinin koşulları, çalışma yaşamına dair çeşitli özellikler, çalışma ilişkileri gibi pek çok dış etkenin yanı sıra, kişiye özel çeşitli içsel etkenlerin de etken olduğu karmaşık bir olgudur.Bireylerin işlerinden doyum sağlayamamaları sadece bireyleri değil, örgütleri de etkiler. İşyerlerinde hayal kırıklığı yaşayan bireylerin işlerine karşı çeşitli olumsuz tepkiler geliştirebildikleri bilinmektedir. İşten ayrılma ve devamsızlık bu tepkilerin en bilinenlerindendir. Ayrıca, işyerindeki mutsuzluk ve tatminsizliğin bireysel anlamda, çalışanın iş dışı yaşamını, diğer bir ifade ile yaşamın bütününü olumsuz etkileyeceği/etkilediği sonucunu çıkarmak mümkündür.Bu çerçevede ele alındığında, örgütsel performansı ve çalışan bireylerin tüm yaşamını etkileyen önemli etkenlerden olan iş tatmini ve bunu sağlayan faktörleri incelemek, işletmenin başarılı olma ve çalışanlarını mutlu edebilme sorunsalına ışık tutacak bir çalışma olması bakımından anlamlı olacaktır.
dc.description.abstract The job satisfaction can be described as a kind of emotional response of the employee towards his occupation, job environment and working conditions. The Job satisfaction is a quite sophisticated phenomenon varying according to both personal and organizational factors such as occupation, job environment conditions, other particular characteristics of the job and some personal emotional parameters.The dissatisfaction of the employees does not effect only individuals but also organizations itself. It is obvious that disappointed employees may create a way of bad attitude to their jobs like resignation and absenteeism. Moreover, it might be conluded that unhappy and dissatisfied indivuduals with their jobs also may probably became unhappy in their private lifes.Taken in this context, it is reasonable to focus on the concept of Job Satisfaction, having great influence on both any individual employee?s entire life and organizational performance, to be able to shed light on the organizations? main problem of making its employees happy and reaching organizational aims at the same time.
dc.format.extent V, 95 yaprak ; 30 cm.
dc.language Türkçe
dc.language.iso tur
dc.publisher Sakarya Üniversitesi
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.rights.uri info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subject İş Tatmini
dc.subject Yaşam Tatmini
dc.subject İş Tatminini Etkileyen Örgütsel ve Biresysel Faktörler
dc.title Dershane öğretmenlerinde iş tatmini : Adapzarı dershanelerinde bir araştırma
dc.type masterThesis
dc.contributor.department Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı, Endüstri Mühendisliği Bilim Dalı
dc.contributor.author Tümer, Nilüfer
dc.relation.publicationcategory TEZ


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/