Açık Akademik Arşiv Sistemi

Sinop ili turistik arz kaynaklarının Türk turizmi açısından değerlendirilmesi

Show simple item record

dc.contributor.advisor Yardımcı Doçent Doktor Burhanettin Zengin
dc.date.accessioned 2021-04-05T08:38:10Z
dc.date.available 2021-04-05T08:38:10Z
dc.date.issued 2002
dc.identifier.citation Eskici, Bülent. (2002). Sinop ili turistik arz kaynaklarının Türk turizmi açısından değerlendirilmesi. (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi).Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü; Sakarya.
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12619/93946
dc.description 06.03.2018 tarihli ve 30352 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile 18.06.2018 tarihli “Lisansüstü Tezlerin Elektronik Ortamda Toplanması, Düzenlenmesi ve Erişime Açılmasına İlişkin Yönerge” gereğince tam metin erişime açılmıştır.
dc.description.abstract Günümüzde birçok ülke, özellikle de gelişmekte olan ülkeler ekonomik balomdan önemli sorunlar yaşamaktadır. Bu sorun genellikle bütçe açıklan ve ödemeler dengesinin önemli miktarda açık vermesi şeklinde ortaya çıkmaktadır. Ödemeler dengesi ve bütçe açıklarının kapatılmasında temel yol ülkenin dış satımının arttırılmasıdır. Bütün dünyada hızla gelişmekte olan turizm sektörü birçok ülkenin ilgisini çekmektedir Bu araştırmada esas itibariyle, Sinop İli Turistik arz kaynaklarının Türk Turizmi açısından değerlendirilmesini kapsamaktadır. Bu çalışma ile Sinop ili Turistik arz kaynaklarının (Tabii, Tarihi, Kültürel, folklorik, sağlık, dağ, yayla, kongre vb.) ayrıntılı bir şekilde ortaya konulması ve Sinop İli Turistik arz kaynaklarının Türk Turizmi açısından değerlendirilmesinden sonra Sinop İlinin Turistik gelişimi balonundan karşılaştığı sorunları belirlemek ve bu sorunlara uygun çözüm önerileri üretilmesi bakımından önem arz etmektedir. Çalışma, içerik olarak üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, Turistik Arz-Talep kavramlarının tanımları ve önemi ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir, ikinci bölümde, turistik arz kaynaklan bakımından Sinop ilinin potansiyel durumu (tabii, tarihi, kültürel, folklorik, sağlık, dağ, yayla, kongre vb.) ortaya konulmaya çalışılmış, üçüncü bölümde ilk olarak Sinop ili turistik arz kaynaklarının Türk turizmi içerisindeki yeri ve önemi ortaya konulmaya çalışılmış, akabinde Sinop ilmin turistik gelişimi açısından karşılaştığı (mevsim kısıtlılığı, altyapı, çevre, konaklama, ulaşım ve eğitilmiş personel eksikliğinden kaynaklanan sorunlar) sorunlar ayrıntılı bir şekilde verilmiştir. Sonuç ve öneriler kısmında ise araştırmadan elde edilen sonuçlar somut önerilere dönüştürülmüştür. Bu araştırmanın oluşturulması için kullanılan yöntem, belgesel kaynak derlemesidir. Yani, konuyla ilgili kişi ve kurumlar tarafından yazılmış, hazırlanmış çeşitli yazı, belge, kitap bilgilerinin toplanıp, derlenmesidir. Bunun yanında, konuyla ilgili il müdürlüğü temsilcileriyle görüşülmüş ve gerekli bilgilere ulaşılmaya çalışılmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen bilgilere bakıldığında; Sinop ili turistik arz kaynaklan bakımından önemli bir potansiyele sahip bulunmaktadır. Bu özelliği ile Türk turizmi içerisinde önemli bir yer teşkil edebilecek konumdadır. Ancak Sinop İli sahip olduğu zengin potansiyeli değerlendirememektedir.
dc.format.extent VIII, 92 yaprak : tablo ; 30 cm.
dc.language Türkçe
dc.language.iso tur
dc.publisher Sakarya Üniversitesi
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.rights.uri info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subject Turizmin coğrafyası
dc.subject Turizm arzı - Turizm talebi
dc.subject Sinop - Türk turizmi
dc.title Sinop ili turistik arz kaynaklarının Türk turizmi açısından değerlendirilmesi
dc.type masterThesis
dc.contributor.department Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı, Turizm İşletmeciliği Bilim Dalı
dc.contributor.author Eskici, Bülent
dc.relation.publicationcategory TEZ


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/