Açık Akademik Arşiv Sistemi

Yapı hasarları ve onarım metotları

Show simple item record

dc.contributor.advisor Doç. Dr. Muzaffer Elmas
dc.date.accessioned 2021-03-31T08:58:22Z
dc.date.available 2021-03-31T08:58:22Z
dc.date.issued 2000
dc.identifier.citation Alçiçek, Veysel. (2000). Yapı hasarları ve onarım metotları. (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi).Sakarya Üniversitesi Fen Bilimler i Enstitüsü; Sakarya.
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12619/91546
dc.description Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır.
dc.description.abstract ÖZET Bilindiği gibi, betonarme çeşitli malzemelerin bir araya gelmesinden oluşur. Bu nedenle betonarme homojen ve izotrop bir malzeme değildir. Çekme dayanımı çok düşük olan beton, büyük yüklerin sürekli etkimesi durumunda elastik bir davranış göstermez. Betonon elastik davrandığı varsayılarak yapılan boyutlandırma gerçeğe uymaz ve betonarme elemanlar hasar görüp çatlayabilir. Betonarme yapıda, projelendirme hatası, yapım ve malzeme kusurları, yapının kullanım amacının değişmesi, binaya kat veya katlar eklenmesi, yangın, rüzgar, deprem gibi çeşitli etkilerden dolayı oluşan hasar nedeniyle, onarım ve güçlendirme gerekebilir. Böylesi hasar görmüş binaların onaran ve güçlendirilmesinde bir çok yol vardır. Bu tez çalışmasında, yapıda meydana gelen hasar türleri, hasar seviyesinin tespit edilmesi ve tamirat metodlan ile ilgili genel bilgiler sunulmuştur. Ayrıca yapısal hasar görmüş betonarme kirişlerin onarılması ile ilgili ayrıntılı çözümler sunulmuştur.
dc.description.abstract STRUCTURAL DAMAGES AND REPAIR METHODS SUMMARY As it is known, reinforced concrete composed of various materials. For this reasin it is not a homogenous and is isotropic material concrete which has a lower tensile strength does not show any elastic behavior upon continious effect of big loads. Dimensioning made under assumption of that concrete behaves elastically is not realistic and thus reinforced concrete components may be damaged and crack. In a reinforced concretee structure, some repairs and reinforcements may be required due to reasons such as design faults, structural and material failures, change of usage purpose of the structure, addition of floors, fire, wind and earthquake. There are many methods used to repair and reinforce such damaged constructions. In this thesis, general information about types of damages occured in the structures, detection of damage level and repair methods. Further detailed solutions with regard to repair of structural damaged reinforced concrete beams are presented.
dc.format.extent V, 76 y. ; 30 cm.
dc.language Türkçe
dc.language.iso tur
dc.publisher Sakarya Üniversitesi
dc.rights.uri info:eu-repo/semantics/closedAccess
dc.subject Yapı
dc.subject HAsarlar
dc.subject Onarım
dc.title Yapı hasarları ve onarım metotları
dc.type TEZ
dc.contributor.department Sakarya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı, Yapı Bilim Dalı
dc.contributor.author Alçiçek, Veysel
dc.relation.publicationcategory masterThesis


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record