Açık Akademik Arşiv Sistemi

Liflerin beton kırılma tokluğuna etkileri

Show simple item record

dc.contributor.advisor Yardımcı Doçent Doktor Mehmet Sarıbıyık
dc.date.accessioned 2021-03-24T11:58:08Z
dc.date.available 2021-03-24T11:58:08Z
dc.date.issued 2007
dc.identifier.citation Bahadır, Bülent. (2007). Liflerin beton kırılma tokluğuna etkileri. (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi).Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü; Sakarya.
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12619/81342
dc.description 06.03.2018 tarihli ve 30352 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile 18.06.2018 tarihli “Lisansüstü Tezlerin Elektronik Ortamda Toplanması, Düzenlenmesi ve Erişime Açılmasına İlişkin Yönerge” gereğince tam metin erişime açılmıştır.
dc.description.abstract Geleneksel betonun zayıf yönleri olarak bilinen çekme dayanımı, eğilme gerilmesi vekırılma tokluğu ve çatlaklar gibi bazı özelliklerini iyilestirmek amacıyla betona bazılifler katılmaktadır. Bu lifler arasında en çok tercih edilen çelik tel, polipropilen vecam lifleridir.Bu çalısmada, beton içersine katılan çelik tel, polipropilen ve cam lifleri belirlioranlarda katılarak eğilme deneyi numuneleri hazırlanmıstır. Lifsiz sahitnumunelerde hazırlanarak lifli numunelerle kıyaslamalar yapılarak liflerin tokluközelliğine ve eğilme sehimine etkileri arastırılmıstır. Bu amaçla beton numunelerehacimce yüzde 0,5-1-1,5 oranında çelik, polipropilen ve cam lifler katılmıs ve hergruptan 3' er adet numune üretilmistir. Elde edilen değerler grafik seklinde ifadeedilmis ve lif türüne ve sahit numunelere göre karsılastırmalar yapılmıstır.Çalısma sonucunda; tüm lifli numunelerin sahit numunelere göre daha yüksek orandatokluk ve sehim değerine sahip olduğu tespit edilmistir. Ayrıca çelik lifli betonnumunelerin diğer lifli numunelere göre daha iyi performans sergilediğigözlemlenmistir.
dc.description.abstract Fibers are added to conventional concrete to improve its tensile, flexural, toughness,and cracking properties. Steel wize, polyprophylen and glass fibers are preffered forsuch applications.In this study, steel wize, polyprophylen and glass fiber added specimens wereprepared to be tested under flexure. Plain concrete control specimens? toughness anddeflection values were compared with the same parameters fort the fiber addedspecimens. Tested samples included sets of three specimens prepared with 0,5 ? 1 ?1,5 % volumetric fiber ration. the specimens were tested under flexure and the resultspresented in graphical format with comparisons based on fiber type and withreference to control specimens.Result showed that all specimens with added fiber had higher toughness anddeformation capacity. Specimens with steel fiber are absorved to perform bette thanthe other fiber reinforced specimens.
dc.format.extent XII, 95 yaprak ; 30 cm.
dc.language Türkçe
dc.language.iso tur
dc.publisher Sakarya Üniversitesi
dc.rights.uri info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subject Beton
dc.subject Lifli beton
dc.subject Çelik lif
dc.subject Polipropilen
dc.title Liflerin beton kırılma tokluğuna etkileri
dc.type masterThesis
dc.contributor.department Sakarya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yapı Eğitimi Anabilim Dalı, Yapı Bilim Dalı
dc.contributor.author Bahadır, Bülent
dc.relation.publicationcategory TEZ


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record