Açık Akademik Arşiv Sistemi

Browsing by Subject "Antioksidan aktivite"

Browsing by Subject "Antioksidan aktivite"

Sort by: Order: Results:

  • Eren, Elif (Sakarya Üniversitesi, 2011)
    Meyve ve sebzelerde doğal olarak bulunan fenolik yapılı bileşikler (flavonoidler, polifenoller), antioksidan özellik göstermekte ve birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Fenolik bileşiklere ilaveten kronik hastalıklara ...
  • Arıduru,Rana (Sakarya Üniversitesi, 2013)
    Antioksidanlar, radikal oluşumunun sınırlandırılması, radikal reaksiyonlarının sona erdirilmesi ve oluşan radikallerin etkisiz hale getirilmesinden sorumlu moleküllerdir. Beslenmenin büyük bir kısmını oluşturan meyve ve ...
  • Arıduru, Rana (Sakarya Üniversitesi, 2013)
    Antioksidanlar, radikal oluşumunun sınırlandırılması, radikal reaksiyonlarının sona erdirilmesi ve oluşan radikallerin etkisiz hale getirilmesinden sorumlu moleküllerdir. Beslenmenin büyük bir kısmını oluşturan meyve ve ...
  • Cerit, İnci (Sakarya Üniversitesi, 2020)
    Bu çalışmada, taze kesilmiş patatesler farklı konsantrasyonlarda (%0,5; %1,0; %2,0) tiyol çözeltileri [glutatyon (GSH), sistein (CYS) ve N-asetilsistein (NAC)] ile muamele edilmiş, oda sıcaklığında 48 saat boyunca depolanmış ...