Açık Akademik Arşiv Sistemi

Toplumsal bütünleşme bakımından Erdoğdu ve Balballı karşılaştırmalı araştırması

Show simple item record

dc.contributor.advisor Yardımcı Doçent Doktor Hacı Duran
dc.date.accessioned 2021-04-22T09:22:21Z
dc.date.available 2021-04-22T09:22:21Z
dc.date.issued 1996
dc.identifier.citation Yılmazçoban, A.Muhsin. (1996). Toplumsal bütünleşme bakımından Erdoğdu ve Balballı karşılaştırmalı araştırması. (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi).Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü; Sakarya.
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12619/94867
dc.description 06.03.2018 tarihli ve 30352 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile 18.06.2018 tarihli “Lisansüstü Tezlerin Elektronik Ortamda Toplanması, Düzenlenmesi ve Erişime Açılmasına İlişkin Yönerge” gereğince tam metin erişime açılmıştır.
dc.description.abstract Yerleşim birimlerinin toplumsal bütünleşme yönüyle incelenebilmesi için, öncelikle kemmî ve keyfî özelliklerinin ortaya çıkarılması gerekmektedir. Bu suretle incelenen birimlerin topyekün yapısı hakkında bilgi sahibi olunabilecektir. Bu yapının belirlenmesinden sonra artık, toplumsal bütünleşmeye temel oluşturabilecek bazı analiz ve yorumlamalar yapılabilecektir. Bu sebeple araştırmamızdaki tahlilleri böyle bir altyapı üzerine bina ederek, köylerin cemaat- cemiyet, toplumsal sınıf ve tabakalaşması incelenmeye çalışıldı. Sonuç olarak, bu yönleri itibariyle araştırılan köklü kültüre sahip iki köyden "Erdoğdu"nun, çok farklı olmamakla birlikte "Balballı"ya nisbetle müsbet yapısı dikkat çekmektedir.
dc.description.abstract For the social integration analysis of rural unities, qualitative and quantitative specialities of them must be specified, at first. We have had information about general specialities of analysed rural unities, by the way. After the specification of that structure, some analysis and interpretations to be done by the aim of social integration, for that reason, sociality, social clans and integration of villages have been analysed after that investigation analysis had been constructed. We may say that; one of the investigated two villages, "Erdoğdu Village", have positive faces more than the other village "Balbalh", at the end.
dc.format.extent IX, 123 yaprak : tablo ; 30 cm.
dc.language Türkçe
dc.language.iso tur
dc.publisher Sakarya Üniversitesi
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subject Alusi
dc.subject Ruhu’l Meani Tefsiri
dc.title Toplumsal bütünleşme bakımından Erdoğdu ve Balballı karşılaştırmalı araştırması
dc.type masterThesis
dc.contributor.department Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyoloji Anabilim Dalı, Sosyoloji Bilim Dalı
dc.contributor.author Yılmazçoban, A.Muhsin
dc.relation.publicationcategory TEZ


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess