Açık Akademik Arşiv Sistemi

Hadislerde hastalık ve tedavi yolları

Show simple item record

dc.contributor.advisor Doç.Dr. Mehmet ÖZŞENEL
dc.date.accessioned 2021-04-06T08:33:42Z
dc.date.available 2021-04-06T08:33:42Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier.citation EREN, Gülsen. (2010). Hadislerde hastalık ve tedavi yolları. (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi).Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü; Sakarya.
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12619/94532
dc.description 06.03.2018 tarihli ve 30352 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile 18.06.2018 tarihli “Lisansüstü Tezlerin Elektronik Ortamda Toplanması, Düzenlenmesi ve Erişime Açılmasına İlişkin Yönerge” gereğince tam metin erişime açılmıştır.
dc.description.abstract Bankacılık sektörünün finansal yapı içerisindeki önemi ve üstlendiği kritik rol, sektörün faaliyet yapısı, ürünlerin çeşitliliği ve bu ürünlerin faaliyet alanı içerisinde nasıl, ne şekilde değerlendirilmesi gerektiği gibi hususları da beraberinde getirerek rekabet açısından belirleyici olmaktadır. Literatürdeki çalışmalar genel olarak bankacılık sektörünün monopolcü bir yapıda olduğuna işaret etmektedir. Sektördeki sermayenin büyük bir kısmına sahip olan birkaç lider banka diğer bankalarında hareket alanlarını belirlemektedir. Özetle ilk beş veya ilk on büyük banka sektörde karar verme ve piyasayı kontrol altında tutma amacında olup sektörde lokomotif görevi görmektedir. Sektör, özellikle küreselleşen sermaye hareketleriyle; kıtasal alanları da zorlayarak, ulusal piyasaların dışına çıkmakta ve uluslararası örgütler haline gelmektedir.Küresel sermayenin hareket zeminini oluşturan bankacılık sektöründe; birleşmeler, devralmalar hem rekabetin belirleyicisi hem de sonucu olabilmektedir. Küreselleşen sermayenin bankalar üzerinden finansal piyasalara yerleşmesi ve faaliyet göstermesi, sektörü, ulusal sermaye karşısında tam rekabete zorlamaktadır. Bu da monopolcü bir rekabet ortamında tam rekabetçi bir yarışmanın aslında mümkün olduğuna işaret etmektedir. Türk bankacılık sektörü 80 li yıllara kadar dışarıya kapalı devletin hakim olduğu bir sektör olarak faaliyet gösterirken 80 li yıllardan itibaren son 30 yılda çeşitli dönemlerden geçerek bugünkü yapısına kavuşmuştur. Özetle bu süreç içersinde yaşanan ekonomik bunalımlar ve sektörün uğramış olduğu ağır kayıplar, hem idarecilere hem de sektöre öğretici deneyimler olarak, sektörün daha sağlıklı bir yapıda çalışmasına imkân vermiştir. Bankaların mevduat toplayarak, kredi verme işlevi, güçlü bir banka piyasasında faiz gelirleri dikkate alınarak ölçülebilir. Bu işlev sırasında mevcut kurum ve yasalarla sektörün desteklenmesi aynı zamanda korunması amaçlanır.Türk Bankacılık sektörü yaşamış olduğu deneyimler sayesinde günümüzde hem mücadeleci bir yapı arz etmekte hem de yaşanan olumsuz gelişmelere karşı bilançolarını düzenleyerek kendisini koruyabilmektedir. 2008 yılında önce ABD'de ortaya çıkan ve daha sonra Avrupa'ya da sıçrayarak derin bir küresel finans krizi içersinde Türk Bankacılık sektörü bu ortamdan güçlenerek çıkmayı başarmıştır. Elbette 2000-2001 döneminde sektörde yaşanan içsel kaynaklı iki kriz ve yeniden yapılandırma sonrası elde edilen bakış açısı ve uygulanan politikalar bugün gelinen noktada önemli bir yere sahiptir.
dc.description.abstract The importance of financial structure and assumed a critical role in the banking sector, operating in the sector structure, area of activity within the range of products and how these products, such as what aspects should be evaluated in terms of competition, bringing with it is decisive. Studies in the literature suggest that in general the banking sector's monopolistic structure. Several leading banks in the sector with a large portion of capital movement identifies where other banks. To sum up the top five or top ten largest banks in the sector is in its aim to control the decision-making and the market sector serves as a locomotive. Sector, especially global capital movements; continental areas, forcing out of the emerging national markets and international organizations have become.Forming the basis for the global movement of capital in the banking sector, mergers, acquisitions and may be the result of competition as well as marker. Settlement of globalizing capital and financial markets operate through banks, industry, the national capital in the face of a challenge for full competition. This is a fully competitive environment of monopolistic competition suggests that competition is actually possible. Off out up to 80 years with the Turkish banking sector is dominated by the state as a sector with 80 years in show business since the current structure has reached the last 30 years through various periods. In summary, the process of the economic crisis in the sector that have suffered heavy losses, as well as administrators and didactic experience in the sector, the sector has more opportunity to work in a healthy structure. Banks, collecting deposits, lending function, a strong banking market, are measured by taking into account interest income. During this process, the existing institutions and the protection of the law also aims to support the sector.Lived through the experiences of Turkish banking sector today, a building supply are both struggling against negative developments in the balance sheets as well as editing can protect itself. In 2008, before emerging in the United States to Europe and then jumping in a deep global financial crisis, succeeded to the Turkish banking sector and strengthening of this environment. Of course, in 2000-2001 and restructuring in the sector after the crisis of internal origin from two perspectives and the policies applied at this point has an important place today.
dc.format.extent VI, 143 y 30cm
dc.language Türkçe
dc.language.iso tur
dc.publisher Sakarya Üniversitesi
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.rights.uri info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subject Panzar-Rosse modeli
dc.subject HHI
dc.subject NEIO
dc.subject Yoğunlaşma
dc.title Hadislerde hastalık ve tedavi yolları
dc.type masterThesis
dc.contributor.department Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı, Hadis Bilim Dalı
dc.contributor.author EREN, Gülsen
dc.relation.publicationcategory TEZ


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/