Açık Akademik Arşiv Sistemi

Zekat-Fitre nisabı ve günümüz ölçüleriyle yeniden tespiti

Show simple item record

dc.contributor.advisor Yrd. Doç. Dr. Abdullah Özcan
dc.date.accessioned 2021-04-06T08:33:27Z
dc.date.available 2021-04-06T08:33:27Z
dc.date.issued 2006
dc.identifier.citation Vural, Hüseyin. (2006). Zekat-Fitre nisabı ve günümüz ölçüleriyle yeniden tespiti. (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi).Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü; Sakarya.
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12619/94474
dc.description 06.03.2018 tarihli ve 30352 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile 18.06.2018 tarihli “Lisansüstü Tezlerin Elektronik Ortamda Toplanması, Düzenlenmesi ve Erişime Açılmasına İlişkin Yönerge” gereğince tam metin erişime açılmıştır.
dc.description.abstract Sağlığın sosyoloji alanında kendine bir yer edinmesi, sağlığın sadece fizyolojik bir olay değil aynı zamanda sosyal ve psikolojik bir durum olmasıdır. Sağlık, hem toplumu etkileyen, aynı zamanda toplumdan etkilenendir.Toplumu oluşturan bireylerin inanç ve kültürel birikimleri, demografik ve sosyo ekonomik özellikleri sağlığı etkilemektedir.Bu çalışmanın amacı Adıyaman Ören Köyü'nde yaşayan bireylerin geleneksel tıbbı tercih etme nedenleri, hastalık ile ilgili tutum ve davranışları, modern tıp ve kurumlarına ilişkin bilgi, tutum ve davranışları ile toplumsal faktörlerin bu bilgi, tutum ve davranışları üzerindeki etkisini tespit etmektir.Sonuç olarak; cinsiyet, yaş, eğitim, maddi durum, kültürel değer ve normlar hastalığın nedenleri, geleneksel iyileştiricilere gitme, ilaç kullanımı, tedaviye uyum ve sağlık hizmetlerini kullanma üzerinde etkili olduğu sonucuna varılmıştır.
dc.description.abstract For health, having a place in sociology, is not only a physiological aspect but also a social and psychologic case at the same time. Actually, health is a concept that is afffected by the culture of society.Health has been affected by the cultural acumulations, believes, demographics and socio-economic characteristics of society.The main purpose of this project is to find out the reasons why Sivan village prefer treditional theraphies over modern medical treatments, by stating their interests and attitudes in connection with the modern medical institutions, under its social aspects.To sum up, it is clearly understood that demographics, genders, socio-economic situations, cultural diversity and norms are all has a great impact over the process of using medicines and attitudes towards medical services.
dc.format.extent VI, 69y. : 29cm.
dc.language Türkçe
dc.language.iso tur
dc.publisher Sakarya Üniversitesi
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.rights.uri info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subject Geleneksel Tedavi Yöntemleri
dc.subject Bitkilerle Tedavi
dc.subject Sağlık Hizmetlerinin Etkin Kullanımı
dc.title Zekat-Fitre nisabı ve günümüz ölçüleriyle yeniden tespiti
dc.type masterThesis
dc.contributor.department Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı, Temel İslam Bilimleri Bilim Dalı
dc.contributor.author Vural, Hüseyin
dc.relation.publicationcategory TEZ


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/