Açık Akademik Arşiv Sistemi

Döner sermayeli işletmelerde muhasebe sistemi ve bir uygulama

Show simple item record

dc.contributor.advisor Doçent Doktor Hilmi kırlıoğlu
dc.date.accessioned 2021-04-05T13:35:04Z
dc.date.available 2021-04-05T13:35:04Z
dc.date.issued 2001
dc.identifier.citation Gülçe , Adem. (2001). Döner sermayeli işletmelerde muhasebe sistemi ve bir uygulama. (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi).Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü; Sakarya.
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12619/94327
dc.description.abstract Bu araştırma, 25-35 yaşlan arasında, daha önce hiç spor yapmamış veya en az 5 yıldır spor yapmayan (sedanter) 15 bayan ile haftada en az 3 gün düzenli spor yapan 15 toplam 30 gönüllü bayanın fizyolojik ve antropometrik yapılan açısından karşılaştınlmasıdır. 25-30 yaş arası bayanlardan sedanter grup ile haftada 3 gün düzenli spor yapanlann; boy, vücut ağırlığı, dikey sıçrama, anaerobik, aerobik güç, pençe kuvveti, sırt ve bacak kuvveti, esneklik, deri altı yağ kalınlığı (skinfold), çap ve çevre, vital kapasite, kan basıncı, kalp atım sayısı ve reaksiyon zaman testi, 40m koşu testi ve 12 dakika koş-yürü testleri uygulanmıştır. Test değerlerinin sonuçlan IBM uyumlu bilgisayarda SPSS for Windows paket programında avaraj (X) ve standart sapma (SS) hesaplanarak her iki grup arasında ilişki olup olmadığı t test analizi ile p<0.05 ve p<0.01 anlamlılık" düzeyinde incelenerek belirlendi. Sonuç olarak, egzersiz yapan grubun; yağ oranlan düşük fakat kilolan fazla çıkmıştır. Yine egzersiz yapanlann; sistolik kan basınçlan düşük, bacak kuvvetleri yüksek, daha esnek, aerobik ve aneorobik güçleri yüksek ve reaksiyon zamanlan daha hızlı bulunmuştur. Sut ve el kuvvetlerinde ise kadar anlamlı fark gözlenmemiştir. Bununda yapılan egzersizin özelliğinden kaynaklandığı sonucuna Vanlmıştır.
dc.description.abstract This research is a comparison of those groups of volunteer women aged between 25-35. The first group includes 15 women that do sports regularly at least three days on week and the second group includes are sedanters that haven't done any sports for the last five years. These two groups were measured in height, weight, vertical jump, anaerobic and aerobic power, hand grips, back and leg strength, flexibility, skinfold, caliper vital capacity, blood pressure, heart rate, reaction time 40 meter running test and cooper test. The results of measurements were analyzed with SPSS considering (X) average, standard deviation (SS) and the probable relation between two groups by t- test at the meaning level of P< 0.05 and p<0.01. Finally, the exercise group has lower body fat but higher weight, lower systolic blood pressure, higher leg strength, more flexible, more aerobic and anaerobic power and are faster in reaction time. There is no meaning in back and hand strength. This is because of the sort of exercise. ic yükseköğretim
dc.format.extent IX, 154 yaprak ; 30 cm.
dc.language Türkçe
dc.language.iso tur
dc.publisher Sakarya Üniversitesi
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess
dc.subject Sporcu bayanlar
dc.subject Sedanter bayanlar
dc.subject Fizyoloji
dc.subject Motorik özellikler
dc.title Döner sermayeli işletmelerde muhasebe sistemi ve bir uygulama
dc.type masterThesis
dc.contributor.department Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı, Muhasebe ve Finansman
dc.contributor.author Gülçe , Adem
dc.relation.publicationcategory TEZ


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record