Açık Akademik Arşiv Sistemi

1980'den sonra kamu yönetiminde yeniden yapılanma

Show simple item record

dc.contributor.advisor Profesör Doktor Bilal Eryılmaz
dc.date.accessioned 2021-04-05T08:37:45Z
dc.date.available 2021-04-05T08:37:45Z
dc.date.issued 2004
dc.identifier.citation Ulusoy, Hasan. (2004). 1980'den sonra kamu yönetiminde yeniden yapılanma. (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi).Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü; Sakarya.
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12619/93845
dc.description 06.03.2018 tarihli ve 30352 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile 18.06.2018 tarihli “Lisansüstü Tezlerin Elektronik Ortamda Toplanması, Düzenlenmesi ve Erişime Açılmasına İlişkin Yönerge” gereğince tam metin erişime açılmıştır.
dc.description.abstract Örgüt Yeni bir döneme girerken yönetim yapısı öngörülenin çok ötesinde gelişmiş ve karmaşık bir nitelik kazanmıştır. Özellikle toplumsal, siyasal, ekonomik ve teknolojik alanda yaşanan gelişmeler mevcut yönetim yapısının yetersizliğini ortaya koymaktadır. Dünyada yaşanan bu gelişmeler mevcut anlayışın örgütsel yapının ve işleyişinin değişen toplumsal taleplere cevap verebilmekten uzak kalmasına neden olmaktadır. Yaşanan bu gelişmeler yönetimi değişime ve düzenlemeye zorlamaktadır. Bunun sonucunda ortaya çıkan yemden yapılanma konusunda bir görüş birliği olsa da bunun nasıl olması gerektiği hususunda farklı çözüm yollan bulunmaktadır. Zaman içerisinde yönetim yapısının oluşum süreci ve bu süreç içerisinde yönetimin yeniden yapılanması çalışmaları devam etmektedir. Yönetimin yeniden yapılanması çalışmaları daha çok kamu hizmetlerinde bürokrasiyi azaltarak daha kaliteli etkili ve verimli bir kamu hizmeti sunma, yerinden yönetim alanlarında yoğunlaşmaktadır. Bu yeniden yapılanma çalışmalarında yönetim alanında ortaya çıkan yeni çalışmaların etkisi büyüktür. Ülkemizde yönetimde yeniden yapılanma çalışmaları konusunda kapsamlı ve sistemli bir uygulama gerçekleştirilememiş, yapılan çalışmalar uygulamaya aktarılamamıştır. Ancak yapılması gereken yapılanma konularına özellikle kalkınma planlarında yer verilmiştir. Özellikle son dönemde yönetimde yeniden yapılanma konusunda köklü bir girişim gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. "Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı" adı altında yasalaşmayı bekleyen tasan ülkemizin yönetim sisteminde önemli düzenlemeler getirmeyi amaçlamaktadır.
dc.format.extent VII, 158 yaprak ; 30 cm.
dc.language Türkçe
dc.language.iso tur
dc.publisher Sakarya Üniversitesi
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.rights.uri info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subject Yönetim
dc.subject Yeniden yapılanma
dc.subject Örgüt
dc.title 1980'den sonra kamu yönetiminde yeniden yapılanma
dc.type masterThesis
dc.contributor.department Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Yönetimi Anabilim Dalı, Kamu Yönetimi
dc.contributor.author Ulusoy, Hasan
dc.relation.publicationcategory TEZ


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/