Açık Akademik Arşiv Sistemi

1980 sonrası sivil toplumun dönüşümü ve demokratikleşmeye etkileri

Show simple item record

dc.contributor.advisor Yardımcı Doçen Doktor Fatma Yurtaş Özcan
dc.date.accessioned 2021-03-30T11:40:18Z
dc.date.available 2021-03-30T11:40:18Z
dc.date.issued 2014
dc.identifier.citation Akçeşme, Fatih. (2014). 1980 sonrası sivil toplumun dönüşümü ve demokratikleşmeye etkileri. (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi).Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü; Sakarya.
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12619/90976
dc.description 06.03.2018 tarihli ve 30352 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile 18.06.2018 tarihli “Lisansüstü Tezlerin Elektronik Ortamda Toplanması, Düzenlenmesi ve Erişime Açılmasına İlişkin Yönerge” gereğince tam metin erişime açılmıştır.
dc.description.abstract Halkın, halk tarafından, halk için yönetilmesi olan demokrasinin en önemli aktörlerinden biri sivil toplum ve unsurlarıdır. Tarihsel gelişimine bakıldığında Batı medeniyeti içinde ve ona özgü olarak gelişen sivil toplum kavramı antik çağa kadar dayanır. Bugün Türkiye'nin sahip olduğu demokrasiyi anlamanın bir yolu da sahip olduğu sivil toplum ve unsurlarını anlamaktan geçer. Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarına sivil topluma bakmadan bugün hakkında yorum yapmak yanlış olur. Dolayısıyla bu tezde sivil toplum kavramının gelişimini ele alıp, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nde gelişimi ve durumu hakkında bir değerlendirme yaptıktan sonra Türkiye'de sivil toplumun bugününü değerlendireceğiz.
dc.description.abstract One of the most prominent future of the democracies is civil society and its affiliates. Under the historical perspective western society has roots goes to ancient era. The way of the understanding of Turkish democracy is based on the principle of civil society. Without looking at the Ottoman Empire and first years of the Republic of Turkey , it would be mistake to give commends about todays civil society. Therefore in this thesıs civil society notion wil be defined after the evaluation of development of Turkish civil society and its own society.
dc.format.extent IX, 97 yaprak : şekil, tablo ; 30 cm.
dc.language Türkçe
dc.language.iso tur
dc.publisher Sakarya Üniversitesi
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.rights.uri info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subject Sivil toplum
dc.subject Türkiye’de sivil toplum
dc.subject Demokratikleşmeye etkisi
dc.title 1980 sonrası sivil toplumun dönüşümü ve demokratikleşmeye etkileri
dc.type masterThesis
dc.contributor.department Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Anabilim Dalı, Siyaset ve Sosyal Bilimler
dc.contributor.author Akçeşme, Fatih
dc.relation.publicationcategory TEZ


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/