Açık Akademik Arşiv Sistemi

İnvertaz enziminin ak duttan (morus alba) üçlü faz sistemi ile saflaştırılması ve karakterizasyonu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Yardımcı Doçent Doktor Semra Yılmazer Keskin
dc.date.accessioned 2021-03-19T07:50:27Z
dc.date.available 2021-03-19T07:50:27Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12619/79878
dc.description 06.03.2018 tarihli ve 30352 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile 18.06.2018 tarihli “Lisansüstü Tezlerin Elektronik Ortamda Toplanması, Düzenlenmesi ve Erişime Açılmasına İlişkin Yönerge” gereğince tam metin erişime açılmıştır.
dc.description.abstract İnvertazlar sukrozun, fruktoz ve glukoza hidrolizini katalizleyen hidrolazlar sınıfına ait bir enzimdir. İnvertazlar genellikle gıda endüstrisinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. İnvertazların kullanımı ile invert şeker şuruplarının eldesi, çikolata üretimi, kondense sütlerin üretimi, sığır yemlerinin hazırlanması ve bebek gıda ürünlerinin üretimi gerçekleştirilmektedir. Protein ve enzimlerin saflaştırılmasında tek adımda ve düşük maliyette olduğu için afiniteye dayalı teknikler ön plana çıkmaktadır. Endüstriyel bir enzim olan invertaz, düşük maliyet ve kolay uygulanabilirliği açısından TPP (three-phase partitioning) yöntemi ile ak dut bitkisinden saflaştırıldı ve karakterize edildi.
dc.description.abstract Invertases which catalyzing the hydrolysis of sucrose to glusoce and fructose are enzymes of hydrolose class. Invertases are generally used widely in the food industry. Invert sugar syrup obtained, chocalate production, the production of condensed milk, baby food preparation and production of cattle feed are carried out by use of invertase. Techniques based on affinity has come to fore because of purification of proteins and enzymes in one step and at low cost. An industrial enzyme invertase, it was purified and from white mulberry plant with methoh of TPP (three-phase partitioning) in term of low cost and easy applicability.
dc.format.extent IX, 43 yaprak : grafik, şekil, tablo ; 30 cm.
dc.language Türkçe
dc.language.iso tur
dc.publisher Sakarya Üniversitesi
dc.rights.uri info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subject Enzimler hakkında genel bilgi
dc.subject İnvertazlar ve biyokimyaları
dc.subject Üçlü faz sistemleri
dc.title İnvertaz enziminin ak duttan (morus alba) üçlü faz sistemi ile saflaştırılması ve karakterizasyonu
dc.type TEZ
dc.contributor.department Sakarya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Anabilim Dalı, Biyokimya Bilim Dalı
dc.contributor.author Şahin, İsa
dc.relation.publicationcategory masterThesis


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record