İnvertazlar sukrozun, fruktoz ve glukoza hidrolizini katalizleyen hidrolazlar sınıfına ait bir enzimdir. İnvertazlar genellikle gıda endüstrisinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. İnvertazların kullanımı ile invert şeker şuruplarının eldesi, çikolata üretimi, kondense sütlerin üretimi, sığır yemlerinin hazırlanması ve bebek gıda ürünlerinin üretimi gerçekleştirilmektedir. Protein ve enzimlerin saflaştırılmasında tek adımda ve düşük maliyette olduğu için afiniteye dayalı teknikler ön plana çıkmaktadır. Endüstriyel bir enzim olan invertaz, düşük maliyet ve kolay uygulanabilirliği açısından TPP (three-phase partitioning) yöntemi ile ak dut bitkisinden saflaştırıldı ve karakterize edildi.
Invertases which catalyzing the hydrolysis of sucrose to glusoce and fructose are enzymes of hydrolose class. Invertases are generally used widely in the food industry. Invert sugar syrup obtained, chocalate production, the production of condensed milk, baby food preparation and production of cattle feed are carried out by use of invertase. Techniques based on affinity has come to fore because of purification of proteins and enzymes in one step and at low cost. An industrial enzyme invertase, it was purified and from white mulberry plant with methoh of TPP (three-phase partitioning) in term of low cost and easy applicability.