Açık Akademik Arşiv Sistemi

Analysis of Indonesian-Turkish relations (Political, diplomatic, and economics since 2002) = Endonezya-Türkiye ilişkilerinin analizi (2002'den beri siyasi, diplomatik ve ekonomi)

Show simple item record

dc.contributor.advisor Doktor Öğretim Üyesi Elsadig Elfaqih
dc.date.accessioned 2023-06-19T11:42:21Z
dc.date.available 2023-06-19T11:42:21Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.citation Fadillah, Nur. (2022). Analysis of Indonesian-Turkish relations (Political, diplomatic, and economics since 2002) = Endonezya-Türkiye ilişkilerinin analizi (2002'den beri siyasi, diplomatik ve ekonomi). (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi). Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sakarya.
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12619/100797
dc.description 06.03.2018 tarihli ve 30352 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile 18.06.2018 tarihli “Lisansüstü Tezlerin Elektronik Ortamda Toplanması, Düzenlenmesi ve Erişime Açılmasına İlişkin Yönerge” gereğince tam metin erişime açılmıştır.
dc.description.abstract Endonezya Cumhuriyeti ve Türkiye, 2002 yılından bu yana siyaset ve ekonomi açısından önemli ölçüde olumlu çok yönlü ilişkilere sahiptir. Onlarca yıllık durgun ilişkilerden sonra, 26 Aralık 2004'te Aceh ilinde Hint Okyanusu depremi ve tsunami felaketi, Endonezya-Türkiye ilişkilerinin kurulmasını tetikledi ve Asya-Pasifik aşırı stratejik işbirliğine yönelik dış politikalarının itici gücü olmaktadır. Endonezya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da yakınlaştığı, her iki ülkenin üst düzey resmi ziyaretleri, insani yardım eylemleri ve çeşitli sektörlerdeki ekonomik işbirliği anlaşmaları ile belirtilmektedir. Bu nedenle, bu araştırmanın amacı, Endonezya ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin özünü, özellikle 2002 yılından bu yana siyasi, diplomatik ve ekonomik işbirliğine vurgu yaparak analiz etmek, incelemek ve anlamaktır. Valerie M. Hudson'ın dış politika analizi ve mülakat, veri toplama ve belge tekniklerini kullanılmaktadır. Bu nedenle, bu çalışmanın sonuçları, Endonezya ve Türkiye ilişkilerinin 2002 yılından bu yana, bu ülkeler arasında bir dizi karşılıklı üst düzey ziyaret ve ekonomik işbirliklerine dayanan siyasi-diplomatik boyutlarda önemli ölçüde geliştiğini göstermektedir. Ekonomik alanda da kayda değer bir iyileşme olmasına rağmen, iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA) olmaması nedeniyle potansiyeline ulaşılamamaktadır. Anahtar Kelimeler: Endonezya, Türkiye, İkili ilişkiler, AK Parti, Dış politika.
dc.description.abstract The Republic of Indonesia and Turkey have significantly positive multi-dimensional relations in the terms of politics and economy since 2002. After decades of experiencing stagnant relations, the disaster of the Indian Ocean earthquake and tsunami on December 26th, 2004 in the province of Aceh, triggger the establishment of Indonesia-Turkey relationships and became the driving force of their foreign policy towards Asia-Pacific overact strategic cooperation. The relations between Indonesia and Turkey into closer, it is indicated by the high-level official visits of both countries, humanitarian aid actions, and economic cooperation agreements in various sectors. Hence, the aim of this research is to analyze, examine, and understand the essence of bilateral relations between Indonesia and Turkey with particular emphasis on their political, diplomatic, and economic cooperation since 2002. Methodologically, this study uses a descriptive qualitative approach with the foreign policy analysis of Valerie M. Hudson and uses interviews, data collection, and document techniques. Therefore, the results of this study indicate that Indonesia and Turkey's relations has been significantly enhanced since 2002 in the term of the political-diplomatic dimensions based on a number of mutual high-level visits and economic cooperations between those countries. Even though there is also considerable improvement in the economic sphere, but it is not reached its potentional due to the lack of a Free Trade Agreement (FTA) between the two countries.
dc.format.extent v, 108 yaprak : şekil, tablo ; 30 cm.
dc.language İngilizce
dc.language.iso eng
dc.publisher Sakarya Üniversitesi
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.rights.uri info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subject Endonezya,
dc.subject Türkiye,
dc.subject İkili ilişkiler,
dc.subject AK Parti,
dc.title Analysis of Indonesian-Turkish relations (Political, diplomatic, and economics since 2002) = Endonezya-Türkiye ilişkilerinin analizi (2002'den beri siyasi, diplomatik ve ekonomi)
dc.type masterThesis
dc.contributor.department Sakarya Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı,
dc.contributor.author Fadillah, Nur
dc.relation.publicationcategory TEZ


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ Except where otherwise noted, this item's license is described as http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/