Açık Akademik Arşiv Sistemi

Kendiliğinden yerleşen betonların özellikleri ve uygulamaları

Show simple item record

dc.contributor.advisor Profesör Doktor Kemalettin Yılmaz
dc.date.accessioned 2021-03-24T11:37:00Z
dc.date.available 2021-03-24T11:37:00Z
dc.date.issued 2008
dc.identifier.citation Gürses, Onur. (2008). Kendiliğinden yerleşen betonların özellikleri ve uygulamaları. (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi).Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü; Sakarya.
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12619/81160
dc.description 06.03.2018 tarihli ve 30352 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile 18.06.2018 tarihli “Lisansüstü Tezlerin Elektronik Ortamda Toplanması, Düzenlenmesi ve Erişime Açılmasına İlişkin Yönerge” gereğince tam metin erişime açılmıştır.
dc.description.abstract Kendiliğinden yerleşen beton (KYB) özellikle hazır beton sektörü, onarım güçlendirme işleri ve prefabrik inşaat sektörü başta olmak üzere yapıların beton ile ilgili tüm dallarında giderek daha fazla uygulama alanı bulmaktadır. Vibratör gerektirmeden yerleşmesi, yüksek segregasyona sahip oluşu, yüksek dayanım özelliği gibi nedenlerle yüksek performanslı beton üretimine olanak vermektedir.Kendiliğinden yerleşen beton (KYB) kendi ağırlığı ile döküldüğü kalıba yerleşen ve vibratör kullanılmasına gerek duyulmaksızın en sık donatılı bölgelerde ve en dar kesitlerde bile hava boşluğunu dışarı atarak ve sıkışarak istenilen yüzeyde kalıptan çıkan, oldukça akıcı kıvamlı bir betondur. Kendi kendine sıkışma yeteneği sayesinde vibrasyon gerektirmez ve işçilikten ve zamandan tasarruf sağlar. Ayrıca gürültü probleminin ortadan kalkması, şehir merkezlerinde ve özellikle gece beton dökümlerinde üstünlük sağlar. Bu çalışmada, kendiliğinden yerleşen betonun özellikleri, deney yöntemleri ve incelenmiş olup, bazı uygulama örnekleri sunulmaktadır.
dc.description.abstract Self ? Compacting concrete (SSC) is increasingly in use in all arms of constructionespecially in fixed concrete sector, repair-reinforcement activities and prefabricatedconstruction sector. Due to the fact that it needs no vibrator, it has high segregation and resistance; it can lead to the production of high performance concrete.Self Compacting Concrete (SCC) is a highly flow able concrete that consolidates with its own weight, has the capability to be placed and leveled without the need of vibration and fills into structural members of highly congested reinforcement. Owing to its self - consolidating ability, no vibration is required which saves time and labor. In addition, since no vibration is required, noise pollution is mostly eliminated at construction sites, thus SCC has an advantage especially when concreting at night in residential areas. In this work, test methods and quality criteria of SCC were investigated and some applications from Turkey and from the world are present.
dc.format.extent XI, 74 yaprak : tablo ; 30 cm.
dc.language Türkçe
dc.language.iso tur
dc.publisher Sakarya Üniversitesi
dc.rights.uri info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subject Kendiliğinden yerleşen
dc.subject Beton
dc.subject Maliyet analizi
dc.subject Alışkanlık
dc.title Kendiliğinden yerleşen betonların özellikleri ve uygulamaları
dc.type masterThesis
dc.contributor.department Sakarya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı, Yapı Bilim Dalı
dc.contributor.author Gürses, Onur
dc.relation.publicationcategory TEZ


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record