Açık Akademik Arşiv Sistemi

Polimer beton üretiminde cam tozu kullanabilirliğinin araştırılması

Show simple item record

dc.contributor.advisor Doçent Doktor Mehmet Sarıbıyık
dc.date.accessioned 2021-03-23T13:03:02Z
dc.date.available 2021-03-23T13:03:02Z
dc.date.issued 2010
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12619/80355
dc.description 06.03.2018 tarihli ve 30352 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile 18.06.2018 tarihli “Lisansüstü Tezlerin Elektronik Ortamda Toplanması, Düzenlenmesi ve Erişime Açılmasına İlişkin Yönerge” gereğince tam metin erişime açılmıştır.
dc.description.abstract Yapılarda kullanılan malzemeler, sağlamlık ve mukavemetlik gibi iki temel özelliğe sahip olmalıdır. Bu yüzden yapıda yüksek mukavemetli malzemeler tercih edilmelidir. İki veya daha fazla malzemenin, üstün özelliklerini tek bir malzemede toplamak ya da yeni bir özellik ortaya çıkarmak amacıyla, makro düzeyde birleştirilmeleri ile oluşturulan malzemeler, kompozit malzeme olarak adlandırılır. Polimer beton, sürekli polimer matrisi içinde, reçine ve sertleştiriciden oluşan, kimyasal reaksiyon ile sertleşen dolgu malzemesi olarakta kuvars kumu ile desteklenen bir kompozit malzemedir. Bu çalışmada polimer betonu üretiminde dolgu malzemesi olarak kullanılan kuvars agregası tozunun yerine %10- %20- %30- %40- %47 oranlarında cam tozu ikamesi yapılmış, üretilen betonun işlenebilirliği, basınç ve eğilme dayanımlarındaki değişimler araştırılmıştır.
dc.description.abstract The materials that are used in construction have two basic characteristic which are stability and strength. That?s why high strength materials must be used in constructions.To collect the excellent characteristics of two or more materials in one material or to discover a new characteristic, the materials which are composed in macro level combination designated as composite materials.The polimer concrete is a composite material which consists of resin and hardener in continuous polimer matrix and composes hardening filling materials with quartz sand in a chemical reaction. In this study for producing polimer concrete %10, %20, %30, %40, %47 percentage of glass powder was used instead of quartz aggregate powder and the exchange of concrete workability, compressive strength and bending strength results were compared.
dc.format.extent XII, 76 yaprak ; 30 cm.
dc.language Türkçe
dc.language.iso tur
dc.publisher Sakarya Üniversitesi
dc.rights.uri info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subject Polimer
dc.subject Polyester Reçine
dc.subject Cam Tozu
dc.subject Kuvars Agrega
dc.subject Fuller Eğrisi
dc.title Polimer beton üretiminde cam tozu kullanabilirliğinin araştırılması
dc.type TEZ
dc.contributor.department Sakarya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Yapı Eğitimi Anabilim Dalı, Yapı Bilim Dalı
dc.contributor.author Pişkin, Abdullah
dc.relation.publicationcategory masterThesis


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record