Açık Akademik Arşiv Sistemi

İnvertaz enziminin üçlü faz sistemi ile saflaştırılması ve demir-tanin kompoziti üzerine immobilizasyonu

Show simple item record

dc.contributor.advisor Yardımcı Doçent Doktor Semra Yılmazer Keskin
dc.date.accessioned 2021-03-19T12:55:33Z
dc.date.available 2021-03-19T12:55:33Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.uri https://hdl.handle.net/20.500.12619/80013
dc.description 06.03.2018 tarihli ve 30352 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Yükseköğretim Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile 18.06.2018 tarihli “Lisansüstü Tezlerin Elektronik Ortamda Toplanması, Düzenlenmesi ve Erişime Açılmasına İlişkin Yönerge” gereğince tam metin erişime açılmıştır.
dc.description.abstract İnvertazlar, hidrolaz sınıfı enzimlerinden olup, sükrozun früktoz ve glukoza hidrolizini katalizlerler. İnvertazlar, üzüm suyu, şarap, şampanya gibi içeceklerde yaygın olarak bulunan ve gıda sanayinde geniş bir uygulama alanına sahip, genellikle kristalize olmayan invert şeker şuruplarının eldesinde kullanılan ve doğada eldesi kolay olan enzimlerdir. Protein ve enzimlerin saflaştırılmasında son zamanlarda kullanılan yeni biyokimyasal yöntemler arasında affiniteye dayalı teknikler ön plana çıkmaktadır. Endüstriyel bir enzim olan invertaz, tanin-demir üzerinere kolay, rejenerasyonun mümkün ve immobilizasyon maliyetinin düşük olduğu bir yöntem olan fiziksel adsorpsiyon ile immobilize edildi. Anahtar kelimeler: Üçlü Faz Sistemi, İnvertaz, Tanin?Demir Bileşiği
dc.description.abstract Invertases are enzymes of hydrolase class which catalyzing the hydrolysis of glucose to fructose and sucrose. İnvertases, found in grape juice, wine, champagne and food industries, such as commonly beverages with a wide range of applications, it?s used to produce invert sugar syrup is often non-crystalline in nature, that are easy retrieval. Used in the purification of proteins and enzymes has recently come to the fore new techniques based on affinity of biochemical methods. An industrial enzyme invertase, immobilized on tanin-iron composite, easy, low and regeneration is possible method of immobilized, that physical adsorption. Keywords : Three-phase partitioning, İnvertase, Tanin-iron composite
dc.format.extent XI, 50 yaprak : şekil, tablo ; 30 cm.
dc.language Türkçe
dc.language.iso tur
dc.publisher Sakarya Üniversitesi
dc.rights.uri info:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rights.uri http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subject Üçlü Faz Sistemi
dc.subject İnvertaz
dc.subject Tanin–Demir Bileşiği
dc.title İnvertaz enziminin üçlü faz sistemi ile saflaştırılması ve demir-tanin kompoziti üzerine immobilizasyonu
dc.type TEZ
dc.contributor.department Sakarya Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Anabilim Dalı, Kimya
dc.contributor.author Kat, Büşra
dc.relation.publicationcategory masterThesis


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record