Gelecek dönemlerde dünyadaki gıda talebi, gıda arzının önemli ölçüde üzerine çıkacağı öngörülmektedir. İklim değişikliği, küresel ısınma, kuraklıklar/aşırı yağışlar, suya erişim zorlukları gibi birçok fiziksel faktör üretim miktarını ve piyasadaki gıda fiyatlarını belirlemektedir. Önümüzdeki yıllarda tarımsal süreçlerin sürdürülebilir olması için bir planlama yapılması öncelikli konular arasında yer almaktadır. Üretim alanında olduğu gibi tarımda da israfın önlenebilmesi ve optimum üretimi sağlamak için gelişen teknolojileri doğru kullanarak maksimum faydayı alabilmek Endüstri 4.0 teknolojileri ile mümkün kılınmıştır. Büyük veri, Nesnelerin İnterneti (IoT), bulut bilişim, görüntü işleme gibi gelişmekte olan teknolojilerin doğru yerde kullanımı ve bu teknolojilerin entegrasyonu ile tarımdaki üretim süreçlerini daha iyi hale getirmek mümkündür. Birçok alanda kullanılan bu teknolojiler ile tarımda da üretimden son tüketiciye kadar olan süreçleri iyileştirme ve veri analizlerinin yardımıyla ihtiyaç kadar üretim yaklaşımıyla israfın ve gıda krizini önlenmesi hedeflenmektedir.
It is predicted that the world food demand will significantly exceed the food supply in the coming periods. Many physical factors such as climate change, global warming, droughts, excessive rains, difficulties in accessing water determine the amount of production and food prices in the market. Planning for the sustainability of agricultural processes in the coming years is among the priority issues. Industry 4.0 technologies have made it possible to get the maximum benefit by using the developing technologies correctly in order to prevent waste and ensure optimum production in agriculture as well as in the field of production. With the use of emerging technologies such as big data, Internet of Things (IoT), cloud computing, image processing in the right place and the integration of these technologies, it is possible to improve the production processes in agriculture. With these technologies used in many fields, it is aimed to improve the processes from production to the end consumer in agriculture, and to prevent waste and food crisis with the help of data analysis, with the approach of production as needed.